Bemutatkozás

Vendégkönyvem

Bannered helye

Bannereim   

 

 

 

 

 

  

"A SZERETET Nap,

amely bevilágítja lelkünk egyik felét.
A BARÁTSÁG Hold,

amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét.
Nap és Hold mindannyiunk számára fénylik,

 hogy lelkünket felemelje,
gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse."

 

Tatiosz

 

 
 
"Minden ember,
minden apró mozzanat
életedbe úgy került,
hogy magad vontad oda.
Az pedig, hogy most
mit kezdesz velük, rajtad áll."
(Richard Bach)

A napos hangú

Napsugaras házak

Nap temploma

Napóra

Napórák Magyarországon
A rögzített napórák katalógusa

Napraforgó

Kirké a nap gyermeke

Napkirály

A Napkirály magányos lakomái

Napkirály video

A felkelő nap országa

A Napkorong istene

A Nap családja

Napelemmel

A Nap gyermekei

A kérdések titkos tanítása

Ansata tarot

A napisten palotája

Napfényes tavak

A Nap ikertestvére

Napocska,Holdsugárka,Gyopárka  

 

Fotós oldalak 1

Szép fotók

Állat fotók

1930-as évek

Napjainkban

Orchidea kiállítás 

 

Tudod e...

Világvallások ünnepei

Maorik1

 

   


 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Az operaénekes hangját még a karrierje kezdetén a solare,azaz napos jelzővel illették az olasz rajongók,amely még egy borús téli estén is napfényt varázsol bárhová.

Luciano Pavarotti(1938-2007)

Pavarotti 1935. október 12-én született Modenában. Apja pék és amatőr énekes volt, aki még nyolcvanon túl is fellépett, anyja dohánygyárban dolgozott. Ő kisfiúként a helyi templomban énekelte az altszólamot, majd amikor hangja mélyülni kezdett, a városi kórusba igazolt át. Rövid ideig volt iskolai tanító és biztosítási ügynök, sőt futballista, játékával helyi sztár lett.

A sikeres kórus azonban az éneklés felé terelte és komolyan nekilátott hangja képzésének. Hivatalosan 1961. április 29-én debütált Reggio Emiliában, Puccini Bohéméletében. 1963-ban Hollandiában mutatkozott be, majd 1965-ben meghódította a milánói Scala híresen igényes közönségét is. 1966-ban a londoni Covent Garden színpadán Donizetti Az ezred lánya Toniójaként - a tenoristákat rettegésben tartó áriában - példátlan könnyedséggel énekelte ki egymás után kilencszer a magas C-t.

A bravúrt a New York-i Metropolitan közönsége előtt is megismételte 1972-ben, ekkor rekordot jelentő 17 alkalommal hívták ki a függöny elé. A következő két évtizedben egyre mackósabb alakja uralta a világ operaszínpadait: szó szerint a világ minden táján fellépett, a nyolcvanas években a kínai közönséget is elkápráztatta. 1977-ben Amerika elbűvölten figyelte a televízióban a Bohémélet előadását a Metropolitan Operából Pavarottival a főszerepben - ez volt minden idők egyik legnézettebb operaközvetítése.

A zenerajongók nagy szerencséjére Pavarotti művészete teljében lett világhírű, s minden nagy szerepét hangfelvételek örökítik meg. Puszta neve is hatalmas tömegeket vonzott, a londoni Hyde Parkban 150 ezren, Párizsban az Eiffel-torony tövében 300 ezren hallgatták, a New York-i Central Parkban pedig félmilliós tömeg gyűlt össze ingyenes koncertjére. Arany- és platinalemezeinek se szeri, se száma és több Grammy-díjjal is kitüntették. Budapesten is többször vendégszerepelt. 2003-ban a Met-ben adta búcsúkoncertjét, ahol bejelentette, hogy hetvenedik születésnapján végleg visszavonul.

Pavarottit sokan és sokszor vádolták azzal, hogy üzletet csinál a zenéből. A kritikák akkor erősödtek fel, amikor 1990-ben a Nessun Dorma című Puccini-ária lett előadásában a labdarúgó világbajnokság dala. Ugyanettől az évtől kezdve José Carreras és Placido Domingo társaságában adott koncerteket. "A három tenor" repertoárjába könnyed darabokat is felvettek, popzenésznek is becsületére váló sikereket arattak, és közelebb hozták az emberekhez a magas művészetet. Pavarottitól nem állt távol a jótékonyság sem: évről évre koncerteket adott barátaival, amelyek bevételét nemes célokra ajánlotta fel. Nevével versenyeket is szerveznek, amelyek célja a fiatal tehetségek felkutatása.

Több évtizedes házasság után elvált feleségétől és elvette titkárnőjét, majd hatvanon túl ismét apa lett. 2004-ben betegsége miatt visszavonult a színpadtól.

2006-ban világ körüli búcsúturnét kezdett, ezt azonban egészségi állapota miatt félbe kellett szakítania, s tavaly júliusban hasnyálmirigy-rákkal operálták. Az utóbbi hetekben már elterjedt a hír, hogy állapota rosszabbodott, ezt azonban Pavarotti és köre mindig cáfolta, sőt, azt ígérték, hogy a Maestro visszatér a színpadra. Egy korábbi interjúban arra a kérdésre, hogy mit vinne magával egy lakatlan szigetre, azt felelte: Verdi Requiemjét, mert ott úgyis hamar meghal az ember. Ráadásul - tette hozzá -, tenoristaként már igen csak hozzászokott a meghaláshoz

 

 

Tamás István
 

Angyaltánc

Rongyos felhők hátán, lóbálom a lábam,
alattam zöldruhát ölt magára a völgy.
Angyaltáncot járok
a napsugarával,
Istenem, de csodálatos fentről a föld.

 

 

 

  

Angyalversek és mesék

Angyalok 

Tündéres

Mesék,versek,idézetek

 

 
 
 
 Tamás István

 

Táncoló angyalok

 

 

Mikor már fáj minden,

s ölembe hajtja le fejét az ég!

Indulnék, de még nem lehet,

úgy érzem, mindenből elég!

 

Mikor másként dobban szívem,

testem  elhagyja a lélek,

rohanok végig a tejúton,

 táncoló angyalokhoz érek.

 

Ők vidáman dalolva, ölelve

visznek isten Göncölszekerén,

csillagok közt a felhők hátán,

 ahol rám ragyog, ezer csillagfény!

 

 

                          

Elvihető buttonom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 


 

 


 

 

 

Látógatóim állatkái

Állattörténetek,versek

 

 

 

 

 

   

 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Gitározz" toplistája 
 

 

 
 
 
 
 
 
Kattints a képre a teljes mérethez!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
csibebabucikg3
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Scriptek,Játékok,Letöltés
 

 
 
tündérkert

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 


 

 


 

 

 

 

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

 

 

 

 

 


PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought