Bemutatkozás

Vendégkönyvem

Bannered helye

Bannereim   

 

 

 

 

 

  

"A SZERETET Nap,

amely bevilágítja lelkünk egyik felét.
A BARÁTSÁG Hold,

amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét.
Nap és Hold mindannyiunk számára fénylik,

 hogy lelkünket felemelje,
gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse."

 

Tatiosz

 

 
 
"Minden ember,
minden apró mozzanat
életedbe úgy került,
hogy magad vontad oda.
Az pedig, hogy most
mit kezdesz velük, rajtad áll."
(Richard Bach)

A napos hangú

Napsugaras házak

Nap temploma

Napóra

Napórák Magyarországon
A rögzített napórák katalógusa

Napraforgó

Kirké a nap gyermeke

Napkirály

A Napkirály magányos lakomái

Napkirály video

A felkelő nap országa

A Napkorong istene

A Nap családja

Napelemmel

A Nap gyermekei

A kérdések titkos tanítása

Ansata tarot

A napisten palotája

Napfényes tavak

A Nap ikertestvére

Napocska,Holdsugárka,Gyopárka  

 

Fotós oldalak 1

Szép fotók

Állat fotók

1930-as évek

Napjainkban

Orchidea kiállítás 

 

Tudod e...

Világvallások ünnepei

Maorik1

 

   


 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A Nap ikertestvére
A Nappal megegyező csillagra bukkantak
2007. október 5. 02:11, Péntek - Balázs Richárd
Sikerült azonosítani egy csillagot, ami szinte mindenben azonos a Nappal. Az elemzések szerint az "ikertestvér" ideális vadászterületet nyújt az idegen civilizációk utáni kutatásoknak.

A HIP 56948 jelű csillag a Földtől valamivel több, mint 200 fényévnyire helyezkedik el. Méretében, tömegében, hőmérsékletében és kémiai összetételében annyira hasonlít a Naphoz, hogy a McDonald Obszervatórium 2,7 méteres távcsövének nagy felbontású megfigyelései szerint nincs mérhető különbség köztük. Az elemzést
Jorge Melendez az ausztráliai Mount Stromlo Csillagvizsgáló munkatársa és Ivan Ramirez, a Texas Egyetem csillagásza végezte el.

Korábban is találtak már a Naphoz nagyon hasonló csillagokat, mint a 18 Scorpii, a HD 988618 és a HP 100963. Ez a három csillag azonban a Nap lítium készletének sokszorosával rendelkezik, a HIP 56948 viszont még ebben a tekintetben is megegyezik csillagunkkal. A hasonlóságnak azért van ilyen nagy jelentősége, mert több tanulmány szerint a kevesebb lítiummal rendelkező csillagok aktivitása alacsonyabb, kevesebb kitörést produkálnak, így a körülöttük keringő bolygók sem kapnak annyi ártalmas sugárzást, taglalta Ramirez. Ha mindezt további megfigyelésekkel is sikerül alátámasztani, akkor vélhetően ennek a csillagnak lesz a legnagyobb az esélye, hogy körülötte valaha is élet alakulhatott ki.

A napszerű csillagokra különösen nagy figyelmet fordít a földönkívüli intelligencia után kutató SETI, melynek a listáján nem kevesebb, mint 17 000 magas prioritású objektum szerepel. "Nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy a napszerű csillagok valóban a legjobbak egy intelligens élet számára, azonban mindenképpen jelentős kiindulópontok annak tudatában, hogy legalább egy civilizáció már kialakult egy ilyen csillag közegében" -
mondta Margaret Turnbull, a baltimore-i Űrtávcső Tudományi Intézet munkatársa, aki maga is közreműködött a fent említett lista, a HabCat összeállításában.

A Nap újonnan felfedezett ikertestvére már amúgy is rajta volt a listán, így a Melendez-Ramirez tanulmány fényében sem fog kiemelt bánásmódot kapni, árulta el a SETI hamarosan elkezdődő kutatási projektjét vezető Peter Backus. A McDonald Obszervatórium csillagászai időközben elkezdték keresni a HIP 56948 kisebb, földszerű bolygóit.

Egy dologban a csillag eltér a Naptól, ez pedig a kora: a mérések szerint körülbelül egymilliárd évvel lehet idősebb. Ez viszont mégis vonzóbbá teheti a SETI számára, véli Ramirez, mivel itt több idő állt rendelkezésre az élet kifejlődéséhez és egy esetleges civilizáció megteremtéséhez. A SETI továbbra is rádiójelek után fog kutatni az általa megjelölt területeken, amihez az új, novemberben munkába álló
Allen Teleszkóp Tömb (ATA) lesz a segítségükre. Mivel a szóban forgó csillag több, mint 200 fényévre található bolygónktól, ezért még egyetlen rádió- vagy televíziójelünk sem juthatott el odáig, tehát ha van ott intelligens élet, akkor még nem hallhattak rólunk.
 
 

Tamás István
 

Angyaltánc

Rongyos felhők hátán, lóbálom a lábam,
alattam zöldruhát ölt magára a völgy.
Angyaltáncot járok
a napsugarával,
Istenem, de csodálatos fentről a föld.

 

 

 

  

Angyalversek és mesék

Angyalok 

Tündéres

Mesék,versek,idézetek

 

 
 
 
 Tamás István

 

Táncoló angyalok

 

 

Mikor már fáj minden,

s ölembe hajtja le fejét az ég!

Indulnék, de még nem lehet,

úgy érzem, mindenből elég!

 

Mikor másként dobban szívem,

testem  elhagyja a lélek,

rohanok végig a tejúton,

 táncoló angyalokhoz érek.

 

Ők vidáman dalolva, ölelve

visznek isten Göncölszekerén,

csillagok közt a felhők hátán,

 ahol rám ragyog, ezer csillagfény!

 

 

                          

Elvihető buttonom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 


 

 


 

 

 

Látógatóim állatkái

Állattörténetek,versek

 

 

 

 

 

   

 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Gitározz" toplistája 
 

 

 
 
 
 
 
 
Kattints a képre a teljes mérethez!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
csibebabucikg3
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Scriptek,Játékok,Letöltés
 

 
 
tündérkert

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

 


 

 


 

 

 

 

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

 

 

 

 

 


Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND